Forestillingen om Katti Anker Møllers liv gjorde stor lykke på teaterscenen høsten 2023. Nå blir det gjensyn med forestillingen på Edderkoppen Scene, Oslo 7. mars og City Scene 4. og 5. april.

«Kattis kamp» handler om kvinnesaksforkjemperen Katti Anker Møllers (1868-1945) liv og virke. Gjennom 25 år kjempet hun i norsk offentlighet for å heve barn- og kvinners status i et samfunn hvor de sto nederst. Historikere mener at nær sagt alle sosialpolitiske tiltak for å hjelpe mødre og barn skyldes Kattis utrettelige kamp. Sammen med sin svoger Johan Castberg kjempet hun blant annet fram de Castbergske barnelover, som nå er på UNESCOs verdensarv-liste. 

Katti på SPOTIFY. Her kan du høre sangene fra forestillingene på Spotify.

Om Katti forestillingen

På scenen som Katti Anker Møller er Renate Gjerløw Larsen fra Fredrikstad. Hun er utdannet ved Barratt Dues Musikkinstitutt, og arbeider som skuespiller og musiker. Hun har i flere sesonger vært i front for de store utendørsforestillingene i Brottet Amfi på Hvaler. I sesongen 2017/2018 tok var hun med på Les Misérables på Folketeateret.  På scenen også Frank Skovrand som spiller Johan Castberg, Ida Frederiksen som gestalter kvinnesakskvinnen Ragna Nielsen og Terje Brevik som er Morgenbladets redaktør C.J. Hambro. Totalt på scenen et ensemble på 10.

Manus ved Hans-P. Thøgeren og musikk ved Svein Gundersen som bl.a står bak musikk til mange norske musikaler, filmer og populærmelodier som «Har en drøm» og OL-melodien «Se ilden lyse». Musikalsk ansvarlig Bjørn Halstensen. Produsent er Kulturværste As i samarbeid med Arbeiderbevegelsens Kulturnettverk. 

Alle foto: Jonas Fjeld Pettersen