Produksjoner 2024:

Forestillingen om Katti Anker Møllers liv gjorde stor lykke på teaterscenen høsten 2023. Nå blir det gjensyn med forestillingen på City Scene i april. Det legges ut to forestillinger torsdag 4. april og fredag 5. april 2024. Renate Gjerløw Larsen i tittelrollen. På scenen også bl.a Terje Brevik, Ida Frederiksen og Frank Skovrand.

Billetter her: BESTILLING


Oppfølgeren til vinterens suksess Dunkejon er nå klar. Fredag 9. februar kommer den helt nye oppfølgeren: «Dunkejon på vei til topps«. Kroverten spilles også denne gangen av Bjørnar Spydevold. Denne gangen skal han forsøke å bli både folkevalgt og plankebaron. Alt går ikke helt etter planene. På scenen i et stort ensemble fra venstre: Knut-Erik Rønne, Eva-Iselinn Erichsen, Pål Nielsen, Morten G. Larsen, Ann-Elisabeth Hansen og Pernille Heckmann sammen med Dunkejon.

Billetter og mer info her: CITY SCENE


Suksessforestillingen “Elleve for elleve” kommer igjen i 2024. Denne forestillingen høstet fantastiske anmeldelser fra både media og publikum. Her er en gylden mulighet til å se den om du ikke fikk sett den i sommer, eller ta turen på nytt og gjenoppleve denne viktige forestillingen.

Alle de fire rollene i front deltar i ny sesong i 2024. Paul Ottar Haga blir fortsatt brysk tysk oberst. Kristoffer Grua og Malin Soli bedriver også denne gangen illegal virksomhet med fare for eget liv, og Martin Hovland er Hvalerfiskeren som leder forhandlinger med tyskerne om frigivelse de elleve fangene på Grini. På scenen totalt 45 aktører inklusive barne- og ungdomsteateret Brottungær.

Billetter og info her: BROTTET AMFI


Nye forestillinger med Kattis Kamp i 2024:

Det blir nye forestillinger med Kattis Kamp i 2024. Følg med her for lansering av spilledatoer og steder:

Fredriksstad Blads anmelder er strålende fornøyd etter premieren på Kattis kamp og triller terningkast fem for fremførelsen. «Det er rett og slett et dannelses-ansvar å få med seg Kattis kamp» er overskriften.

Link til hele anmeldelsen her: (+) sak: ANMELDELSE

Renate Gjerløw Larsens innsats som Katti får også frem superlativene. «Med imponerende kraft både som skuespiller og sanger sørger Renate Gjerløw Larsen for at statuen av Katti Anker Møller reiser seg i hele sin imponerende skikkelse fra steinen hun sitter på til daglig i parken i Fredrikstad. Hun bærer i stor grad forestillingen på egne skuldre«, skriver FBs anmelder Tom Skjeklesæther.

Frank Skovrand får også meget gode skussmål for sin tolkning som Johan Castberg. Mannen som bak de Casbergske barnelover han fikk fram sammen med sin svigerinne, Katti Anker Møller.

Guro Hauge spiller tjenestepiken som havner i uløkka. «Skjebnen til tjenestepiken Thea, nydelig fremstilt av Guro Hauge, sørger for at mange oss kjemper mot en tåre i øyekroken» skriver FB i anmeldelsen«.

Terje Brevik spiller Morgenbladets redaktør C.J. Hambro en rolle han gjør med bravour. «Han er stykkets bad guy og spiller så godt at han såvidt unnslipper buing fra publikum på City Scene«

«Kattis kamp» handler om kvinnesaksforkjemperen Katti Anker Møller. Forestillingen setter fokus på kampen hun kjempet for kvinner og barn gjennom 25 år i norsk offentlighet. I tittelrollen Renate Gjerløw Larsen. For øvrig ser vi fra venstre Terje Brevik som spiller mangeårig redaktør i Morgenbladet; C.J. Hambro. Ida Frederiksen er med i forestillingen som kvinnesakskvinnen Ragna Nielsen, og Frank Skovrand er Johan Castberg – Kattis svoger, hennes sterkeste støttespiller som også var sosialminister. Musiker: Bjørn Halstensen. Manus og musikk av Hans-P. Thøgersen og Svein Gundersen.

Her er resten av vårt ensemble. Fra venstre Guro Hauge, Hanna Heldtvedt Amundsen, Marit Mossik, Else Marie Berg Lorentzen, Sofus Heidenberg og Christin Malmberg.

HEGE DUCKERT OM KATTI ANKER MØLLER:

Journalist og forfatter Hege Duckert har utkommet med en bok om Katti som har fått terningkast 5 i Dagbladet. Den 22. september 2023 ble hun intervjuet i NRKP+ hvor hun forteller om hva som imponerte henne mest med Katti: «Katti Anker Møller kunne levd et rolig og fredelig liv. Hun valgte en utrolig tornefull vei fordi hun mente samfunnet var så skjevt mht. til kvinners rett til å bestemme om de ville ha barn, når de ville ha barn og hvor mange de ville ha. For dette ble hun utskjelt og latterliggjort, men turte å stå i stormen«.

Hør hele intervjuet her: (30 minutter ut i programmet)

https://radio.nrk.no/serie/godt-selskap/PLUV02214023

Forestillinger KATTIS KAMP:

Forestillingen spilt på City Scene 2023:

  • Fredag 20. oktober kl 19.00
  • Tirsdag 24. oktober kl 19.00
  • Torsdag 26. oktober kl 19.00
  • Tirsdag 31. oktober kl 19.00
  • Torsdag 2. november kl 19.00

Støttespillere Kattis Kamp


Tidligere produksjoner 2022 og 2023:

Ble spilt på City Scene 28. jan – 17. feb 2023 

«Dunkejon – Høkern fra Gamleby`n» omhandler krolivet på Dunkejongården i Gamlebyen, Fredrikstad på slutten av 1800-tallet. En oppfølger er planlagt vinter 2024.


Andre verdenskrig på Hvaler er bakteppe for oppsetningen som ble spilt i Brottet Amfi, Hvaler fra 7. – 21. juli 2023. Mer info: www.brottet-amfi.no


SPOOKI – og jakten på de magiske gullgarnet 

Ble spilt på St.Croix huset 12. – 25. mars 2023

En forestilling i regi av Fr.stad barne- og ungdomsteater som satt opp familieforestillingen «Spooki», laget av Kulturværste.


Ada og snømannen

Ny familieforestilling laget av Kulturværste for Lillestrøm Kultursenter. Ble spilt desember 2022. Kommer etter planen i desember 2024.